fbpx

DNC lustrum bridgetournooi

DNC LUSTRUM BRIDGETOURNOOI.

Op 9 oktober vond het DNC Lustrum Bridgetournooi plaats. Twintig paren vonden de weg naar deze door Irene v.d. Boogaard perfect georganiseerde drive. Na afloop werden Irene en Marie-Jean Duyzings, die naast dit tournooi ook al jaren de maandelijkse DNC bridge organiseren, door de aanwezige voorzitter van de DNC, namens het bestuur, in het zonnetje gezet en met een mooie fles champagne bedankt voor hun inzet. Het was een gezellige dag daar in Les Adrets en bij het bekendmaken van de einduitslag (klik hier) werden veel mooie prijzen uitgereikt. Zo mochten de winnaars in NZ en OW lijn per persoon een mooie Magnum rosé van, en aangeboden door, Chateau L’Amaurique in ontvangst nemen(zie foto).

Voor een sfeerimpressie zie onderstaand verslag van een enthousiaste deelnemer.

IMG 1805IMG 2807

60 JAAR BRIDGE VAN DE DNC

Wanneer wij keurig om 13.00 uur verschijnen bij het Relais des Adrets is het al gezellig druk

Veel bekenden maar ook nieuwe gezichten en de stemming zit er al goed in.

Na ons te hebben gemeld bij Irene en ons inschrijfgeld te hebben afgedragen kunnen we verder. Tafel 9 in de Noord-Zuid lijn dat is wel comfortabel, rustig blijven zitten en iedereen langs zien komen. Jammer dat Paul en José in dezelfde lijn zitten, maar je kunt niet alles hebben.

Dus op naar de champoepel de hapjes, bitterballen en gezellig even bijkletsen. 10 tafels, 30 spellen zoveel hebben we in tijden niet gehad, dat wordt werken. Na het worstenbroodje is het spannend; één team is er nog niet. Ze komen eraan en kunnen worden ingepast. Dan klinkt het beginsignaal. Even is er rust. Nederlanders blijven dit niet erg lang maar met vele roepen om stilte en sst… blijft het binnen de perken.

Drie spelletjes per tafel is wel erg weinig. Geen tijd om te wennen aan de tegenstander. Dus meer lef tonen en risico nemen. Het valt niet mee. De Franse scorebriefjes zijn nauwelijks te lezen en lastig in te vullen. Gelukkig neemt mijn partner dit over en kan ik water halen. Een 7 klaver door mij onder afkeurende blikken geboden, wordt gemaakt. Onze middag is geslaagd

We houden vol en zijn blij als het laatste spel gespeeld is. Of we goed of slecht gescoord hebben valt niet te zeggen, we horen het wel bij de uitslag. Tafels aan de kant een wijntje om van de inspanningen te bekomen en aan tafel om te genieten van het eten. Het is uitstekend, een 60 jarige waardig, maar ook een beetje veel.

Na het voorafje krijgen we de uitslag en er is wijn voor de prijswinnaars.

Voor de uitslag klikt u hier. Niet best voor ons. De volgende keer beter.

Wel een woord van dank aan Irene (vandaag ook geholpen door Cis). Het was grandioos. Een nieuwe aangename locatie, een hoge opkomst en lekker eten. Volhouden zou ik zeggen.

Marius Koning

image.pngIMG 2809