fbpx

Kerstconcert 2019

IMG 1955        IMG 1956

 

U allen, die dit jaarlijkse door DNC georganiseerde Kerstconcert in de prachtige, in de 11e eeuw gebouwde Saint Léger kerk in het middeleeuwse stadje Seillans om welke reden dan ook niet hebben kunnen bijwonen, hebben iets zeer speciaals gemist.

Dit jaarlijkse Kerstconcert, waar na afloop heerlijk gedineerd werd in het nabij gelegen La Gloire de Mon Père restaurant, zijn van dié evenementen die je als Nederlandse inwoner in de Var eigenlijk niet voorbij kunt laten gaan.

Het prachtige spelende trio bestaande uit Magali Pyka de Coster (harp), Stéphanie Arnoult (cello) en Philippe Depetris (dwarsfluit), had voor dit Kerstconcert weer een bijzonder mooi programma samengesteld, waar de drie musici zowel als groep als individueel zeer goed tot hun recht kwamen.

De opening van het trio met L’Arrivée de la Reine de Sabbat gevolgd door de Largo Aria van GF.Haendel werden prachtig gespeeld.

In de Menuet d’Orphée van Christopher Gluck, geschreven voor fluit en piano, konden wij genieten van de virtuositeit van Philippe op de fluit en Magali op de harp gevolgd door het prachtige voor cello en piano geschreven stuk Le Cygne – “ The Swan”- van Camille Saint Saens met een hoofdrol voor Stéphanie op de cello.

En daar bleef het niet bij! Na dit prachtige begin had het trio werken van een aantal bekende en minder bekende composities van Franse componisten geselecteerd, zoals een stuk uit de Dolly Suite van Gabriel Fauré, het mooie voor viool en cello geschreven werk Rondo van Auguste Tolbecque en de Elégie van L.M.Tedeschi. Dit werd gevolgd door twee bijzondere werken van George Bizet uit de Opera Carmen ( Habanera –“ l’amour est un oiseau rebelle”- en de Entr’acte).

Uit de Opéra Thais, geschreven door Jules Massenet, werd het prachtige stuk Meditation Thais gespeeld gevolgd door een gedeelte uit de ouverture Elégie.

Na al dit genieten kwamen er nog de Valse des Fleurs van Tchaikovsky en de Petite Suite de Noel van Jean-Michel Vaccaro, gevolgd door de Cantique de Noel en de Suite d’airs de Noel.

Dat er daarna door alle aanwezigen met luide stem werd meegezongen met een aantal bekende kerstliederen, waarvan enkele weliswaar een wat modernere tekst hadden gekregen dan die wij als kind geleerd hadden, complementeerde dit prachtige Kerstconcert!

En daarna was het genieten van een heerlijk en erg gezellig diner in het Restaurant La Gloire de Mon Père.

Dank aan de organisatoren, met name aan José van Cuyk, en natuurlijk DNC, die dit prachtige Kerstconcert mogelijk maken en organiseren.

Robert Martijnse

IMG 1961      IMG 1960   IMG 1959