fbpx

Corona update en nieuws 20 mei

Corona update renee vonk

Het gaat de goede kant op

Min of meer geruststellende cijfers met betrekking tot de voorbije 24 uur. Voor zover je daarvan kunt spreken bij opnieuw 2 dodelijke corona-slachtoffers in het departement Alpes-Maritimes. Inclusief de slachtoffers in EHPADs’ (bejaarden- en zorgcentra) zijn er in onze omgeving nu 416 doden te betreuren. Maar er liggen minder mensen in het ziekenhuis en er konden weer 9 patiënten naar huis.
In Le Var zijn 169 (-1) zieken opgenomen, van wie er 14 (-2) ernstig aan toe zijn. Het aantal sterfgevallen bleef met 125 stabiel. Er werden 4 mensen uit het ziekenhuis ontslagen, 821 besmet geraakten zijn genezen verklaard. In de EHPAD’s werden geen nieuwe besmettingsgevallen vastgesteld.
In de Alpes-Martimes overleden dus 2 slachtoffers, er zijn daar nu 172 mensen aan het virus bezweken. In de ziekenhuizen verblijven nu 140 (-4) corona-patiënten van wie er 13 (stabiel) beademend worden. Genezen verklaard en naar huis: 598 (+5). In de EHPAD’s blijken wel 8 bewoners alsnog besmet geraakt.

Nieuwtjes

De regering streeft ernaar op 21 juni een maximaal aantal toeristische attracties heropend te hebben.

Volgens staatssecretaris Lemoyne van Toerisme wordt het ‘un été bleu blanc rouge’. Dus kennelijk moeten de Fransen zelf de sector overeind houden.

In het departement Alpes-Maritimes zijn tot nu toe 82 miljoen arbeidsuren door de staat gesubsidieerd, in Le Var 60 miljoen. In Le Var krijgen 62.000 huishoudens financiële steun.

Renaud Muselier, president van de regio Le Sud/PACa trekt € 2 miljoen uit voor een reclame-offensief richting toeristen met als motto: ‘On a tous besoin du Sud’ (we hebben allemaal het zuiden nodig).

Volgens statistiekbureau l’Insee behoren de Vaucluse en Le Var tot de departementen die de meeste ‘vluchtelingen’ (vooral uit Parijs e.o.) trokken nadat de confinement was aangekondigd.

In het 13e arrondissement van Marseille is een corona-cluster vastgesteld in een kraakpand bewoond door daklozen.

In de Hautes-Alpes is de vermaarde Col de Galibier vanaf 28 mei weer toegankelijk, de route wordt nu sneeuwvrij gemaakt.

Vanaf 2 juni kan er vanaf het vliegveld Toulon/Hyères weer naar Parijs gevlogen worden.

De meeste restaurantgidsen zullen over 2020 geen ranglijsten samenstellen. Alleen Michelin aarzelt nog.

In het departement Bouches-du-Rhône gaan morgen (donderdag) 15 stranden open (niet in Marseille), op 2 juni nog eens 18. Op 2 stranden in Bandol (Le Var) mag vanaf morgen toch gezonnebaad worden.

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken