fbpx

Corona update en nieuws 21 mei

Corona update renee vonk

Positieve berichten

Op deze Hemelvaartsdag goed nieuws. We hebben in onze omgeving geen nieuwe doden te betreuren, minder patiënten in de ziekenhuizen, minder zieken die er beroerd aan toe zijn en juist meer mensen genezen verklaard.
In het departement Alpes-Maritimes verblijven nu 137 (-3) corona-besmetten in de hospitalen. Van hen moeten er 12 (-1) beademd worden, terwijl 607 (+9) door het virus getroffenen weer thuis zijn.
In Le Var zijn er nu 165 (-4) patiënten in een ziekenhuis opgenomen. Van hen zijn er 12 (-2) ernstig aan toe. Er zijn opnieuw 4 zieken die naar huis mochten, in totaal zijn nu sinds 1 maart 825 door het virus getroffen mensen genezen verklaard.
Gunstige cijfers die erop kunnen duiden dat het ergste voorbij is. Nu eerst afwachten wat er in het weekeinde (‘on fait le pont’) gebeurt, met toegankelijke stranden, etc.

De regering zegt ‘nee’ tegen het voorstel de autoroutes tijdelijk tolvrij te maken.

In de Morbihan (West-Frankrijk) is een aantal stranden opnieuw tot verboden gebied verklaard omdat de ‘gedragsregels’ geschonden werden.

Ook deze dagen (‘on fait le pont’, extra lang weekeinde in verband met Hemelvaartsdag) blijft de politie streng controleren of de ‘100 km van huis-norm’ in acht wordt genomen.

Het internationaal vermaarde strand de Pampelonne in Ramatuelle (Le Var) is vanaf vandaag (donderdag) weer toegankelijk.

Europees overleg: niet te verwachten valt dat EU-toeristen voor 15 juni naar Frankrijk kunnen.

Easyjet hervat vanaf 15 juni een deel van zijn vluchten.

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken