fbpx

Corona update en nieuws 22 mei

Corona update renee vonk

Enige opluchting

In het afgelopen etmaal waren er in onze omgeving gelukkig geen nieuwe doden te betreuren, bleef het aantal opgenomen patiënten bijna stabiel en mochten 8 mensen genezen verklaard naar huis.
In het departement Alpes-Maritimes worden nu 135 (-2 ) mensen verpleegd van wie er 11 (-1) zorgwekkend aan toe zijn. Er zijn nu sinds 1 maart 614 (+7) personen uit de hospitalen teruggekeerd. Het sterftecijfer bleef ongewijzigd op 172.
In Le Var liggen nu 166 (+1) corona-getroffenen in het ziekenhuis. Van hen worden er 12 (stabiel) beademend en 826 (+1) zijn weer thuis. Er zijn in Le Var tot nu toe 125 (stabiel) dodelijke slachtoffers gevallen.

Nieuwtjes

Op een nieuwe ‘attestation’ kun je nu als motief voor een reis van meer dan 100 km van huis ook aankruisen: verhuizing en verwerving van een koop- of huurhuis. Klik hier voor de nieuwe versie.

Volgens Andrea Ammon, directrice van het Centre européen de prevention et de controle des maladies, komt er zeker een tweede besmettingsgolf. Volgens Patrick Pelloux van de Association des médecins urgentistes de France wordt de kans daarop juist steeds kleiner.

Volgens de Association Vélo et territoires is het fietsgebruik met 44% toegenomen.

In La Grande-Motte (Hérault) kun je via internet een stukje afgebakend strand reserveren.

Het Lac de Serre-Ponçon (Hautes-Alpes) is weer toegankelijk.

Enquête: 34% van de Provençalen die van plan zijn op vakantie te gaan kiest voor een bestemming ‘en Provence’. Van de Fransen denkt 46% aan een vakantie; 77% van hen gaat met de auto, 9% wil vliegen, 8% neemt de trein en 2% de bus.

De 2e ronde van de gemeenteraadsverkiezingen, uitgesteld wegens corona, wordt hoogstwaarschijnlijk op 28 juni gehouden.

Het tv-programma Réseau d’ Enquêtes (FR3) meldt dat in het departement Vaucluse de meeste pesticides worden gebruikt.

 

U kunt hier de eerdere updates bekijken