fbpx

Boogie Boy ster op knallend lustrumfeest 20 september 2014

Met een gouden pen wordt het elfde DNC-lustrumfeest binnenkort in de clubanalen bijgeschreven. Met dank aan Paul Ambach, die onder zijn artiestennaam Boogie Boy een onbetwiste hoofdrol opeiste. De Belg, op 21 maart 1948 in Wilrijk geboren uit een Poolse vader en Griekse moeder is de AOW-leeftijd juist gepasseerd, maar zelden ontmoet je een entertainer op deze leeftijd met zoveel energie, souplesse en uitstraling. Een klein, stevig, kaal mannetje met een strot waar je u tegen zegt. Wat een podiumbeest!

Toen Pieter de Mik een jaar geleden op een DNC-bestuursvergadering de naam Boogie Boy liet vallen zaten we elkaar wat glazig aan te kijken. Boogie Boy, Paul Ambach, wie mag dat zijn? Tweehonderdvijftig DNC’ers weten sinds die mooie twintigste septemberavond, die wel onheilspellend nat begon, wie Boogie Boy is.

Pieter de Mik’s vrouw Elske is Antwerpse en ging op 18-jarige leeftijd aan de arm van Paul Ambach naar een Joods dansfeest. Zij kent Boogie Boy dus langer en beter. Vertelt: “Hij is de man, die als promotor van zijn bedrijf ‘Make it Happen’ Ray Charles en The Rolling Stones in zijn theater Salle Gaveau in Brussel liet optreden. Ja, zijn vitaliteit is aanstekelijk. Zonder moeite kan hij een hele zaal aan het swingen brengen. Hij is wel zuinig op zichzelf. Drinkt amper alcohol en rookt niet.” Als Paul Ambach even later tussen twee optredens bij ons komt staan valt in het gesprek zijn hees stemgeluid op. Geruststellend zegt hij: ”Zo is mijn stem.” Enkele minuten later swingt hij met Micheline van Hautem aan zijn zijde over het podium, begeleid door zijn fantastische band.

Natuurlijk gingen niet alle DNC’ers met de beentjes van de vloer. Omdat de weergoden de organisatoren Karin Izaks, Peter Romeijn en Pieter de Mik uiteindelijk tracteerden op een mooie zomeravond kregen de Franse viermans-band Le Hip Jazz en DJ Denis voldoende ‘speelruimte’.

In zijn openingswoord zei DNC-voorzitter Paul van Cuyk o.a. dat de Nederlandse Club 55 jaar jong was en er gefeest kon worden door alle leeftijdscategoriën binnen de Club”. Waarmee andermaal het bewijs werd geleverd, dat DNC/JOP aan een gezond integratie-proces werken.

Karin Izaks bedacht het concept voor deze feestavond en besefte zich snel, dat ze aan een risico-vol karwei was begonnen. Ze legt uit: ”Je vraagt je eerst af hoe je doelgroep er uit ziet. Door het verschil in leeftijd was dit nu bijna niet te doen. Omdat er binnen en buiten werd gefeest is het weer belangrijk en moet je ook in Zuid-Frankrijk rekening houden met een slecht weer-scenario. Ik kan nog wel even doorgaan met voorbeelden. Ik weet dat we het niet iedereen naar de zin hebben kunnen maken, maar dat lukt je bijna nooit.” Peter Romeijn vult aan: “Door de vertraging vanwege de regen werd de catering met dik een half uur vertraagd. Dat was lastig, want we eten allemaal graag iets bij het aperitief.”

Tot slot een compliment voor cateraar Jérôme Ravel. Geen bitterballen en haring op dit prachtige Hollandse feest. Ik heb ze niet gemist. De organisatie handelde bovendien consequent: geen Nederlandse artiest, geen Hollandse Nieuwe.

En toch een knalavond op Franse bodem!

Jan de Deugd

 

 

Foto's Kees van Deutekom

Klik op een foto voor vergote weergave