fbpx

Art-Expo 2015 een prachtig plaatje

“Théoule en de Nederlanders en de Nederlanders en Théoule”. Treffender had Françoise Laur, wethouder van cultuur de band tussen de Zuid-Franse badplaats en “Les Hollandais” op de gezellige vernissage van de tweede DNC Art-Expo niet kunnen verwoorden. Théoule-sur-Mer en dan speciaal de onlangs gerenoveerde ‘Espace Culturel’ geeft inderdaad veel Nederlandse kunstenaars en kunstliefhebbers een gevoel van ‘thuis’ komen.

In haar openingswoord prees Françoise Laur de veelzijdigheid van de tentoonstelling met de titel ‘Hedendaagse Nederlandse Kunst aan de Cote d’Azur’.

 

DNC-penningmeester Peter Romeijn haakte vervolgens in op de woorden van de wethouder door aan te halen, dat Théoule-sur-Mer ook voor de Nederlands-Franse schilder Kees van Dongen een geliefde plek was. Peter Romeijn, die DNC-voorzitter Paul van Cuyk (bridgeverplichtingen in Riga) verving verklapte bovendien een onlangs genomen bestuursbesluit. “Wij hebben besloten van deze Art-Expo een traditie te maken. Over vijf jaar bent u hier weer welkom op de derde DNC Art-Expo.”

In vergelijking met vijf jaar terug, toen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Club de eerste Art-Expo werd gehouden, is deze expositie veel overzichtelijker. Destijds duurde de tentoonstelling twee weken en meldden zich 76 exposanten. Dit keer geven gedurende een week 44 kunstenaars acte de présence, waardoor tentoonstellininrichtster Helena Goossen, de ruimte in ‘Espace Culturel’ veel creatiever kon gebruiken.

Een bezoek aan aan de tweede Art-Expo, waar professionals en non-professionals schitteren is zeker de moeite waard. Bijgaande foto’s van Marijke van Herwaarden, Jessie de Deugd en Ton van Schijndel spreken voor zich.

De tentoonstelling is intussen afgelopen.

JdD.

 

 

Klik op een foto voor vergrote weergave