fbpx

Kerstconcert 2015 is "thuis" in Seillans

Een geslaagde wissel!!! Zo mag je de voortzetting van het traditionele DNC-Kerstconcert in de knusse, uit de elfde eeuw stammende Saint-Léger kerk in Seillans gerust noemen. De kerk in Cabris was jarenlang het decor van dit stijlvolle evenement, maar nadat het restaurant ‘Le Chévre d’Or’ haar deuren in de wintermaanden sloot moest er een andere locatie worden gezocht. Natuurlijk is het samenzijn in de kerk met een optreden van een klassiek trio het hoogtepunt van de avond, maar het laatste DNC-evenement van het jaar verdient als slot een mooi diner, waarna de DNC’ers- en ditkeer ook de aanwezige ANM-leden- elkaar prettige feestdagen wensten en afscheid namen met de woorden:”Tot 16 januari op de Nieuwjaarsborrel in het Carlton hotel te Cannes”.


Meer dan zestig kerkgangers maakten de rit naar het pittoreske Seillans, dat vooral in de zomermaanden met de prachtige fontein, zittend onder de lommerrijke bomen op spuugafstand van restaurant ‘La Gloire de mon Père’ een unieke Provencaalse uitstraling heeft.
Het prachtige optreden van het trio, bestaande uit Véronique Conreux, dwarsfluit, Marie Agnès le Tellier, viool en de harpiste Magali Pyka de Coster vertolkte bijna zomerse klanken op deze milde winterse avond. Klassieke pareltjes als bijvoorbeeld het Ave Maria van Franz Schubert, de Barcarolle contes d’Hoffmann van Jacques Offenbach, de Méditation van Jules Massenet en de Czardas van Vittorio Monti werden met een luid applaus gehonoreerd. Natuurlijk ontbrak de samenzang niet. ‘Stille Nacht’, en ‘Oh Denneboom’ klonken alsof ze in een Nederlandse kerk ten gehore werden gegeven.
Patron Eric Brunel van ‘La Gloire de mon Père’ en zijn staf toverden vervolgens voor 65 gasten een smakelijk diner, warm opgediend op tafel. Een smakelijke amuse, gevolgd door een heerlijke champignonsoep, loup of vollailles als hoofdgerecht, en een prachtig dessert, begeleid door mooie wijnen maakten de avond compleet. Organisatrice José van Cuyk heeft ‘haar’ Kerstconcert weer op de rails en verdient dus een dik compliment.

Jan de Deugd