fbpx

DNC jeu de boules

Jeu de Boules in de Var & Alpes Maritimes

“Gij zult jeu de boules spelen,” schreven toenmalig organisatoren Arnold Renne en Leen van der Torre ooit in de DNC introductie-flyer voor nieuwe leden. De opvolgers van deze heren organiseren nog steeds op de eerste woensdag (9.45 uur) van de maand op de boule-baan aan de Avenue George Pompidou in Sainte-Maxime (Var) de happening waarbij oudere mannen met alpino-petten op met zware metalen ballen van wel vijf pond en meer gooien. Om zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te komen liggen, waarbij het zelf is geoorloofd andere ballen weg te ketsen, ook als dat nog een fonkelnieuwe bal is. 

De toon is dus gezet. Zeker als u weet, dat de entourage o.a. moet bestaan uit pin-parasols voor de benodigde schaduw op het speelveld, dat omgeven moet worden door platanen. Absoluut essentieel is echter een goed café op loopafstand, want zonder koffie, water, bier, wijn en andere dorstlessers wordt er niet met de ballen gegooid.

De vaste groep van enthousiaste deelnemers weet dat al het bovenstaande aanwezig is bij de twee DNC-boule-clubs, in Sainte-Maxime en in Saint-Paul-de-Vence.

Jeu de boules in Alpes Maritimes

In Saint-Paul-de-Vence wordt om 9.30 uur op eerste maandag van de maand op de Grand-Place gespeeld. Frans Verwer is in de Alpes Maritimes de contactpersoon.