fbpx
Terug

DNC Bridge

Oud worden zonder bridge kan niet. Het is onder de Nederlanders een veel gehoorde kreet aan de Côte d’Azur. Wie van deze denksport houdt of wil beginnen treft in de Var en Alpes-Maritimes veel mogelijkheden..

Het aanbod varieert van familiebridge tot de clubjes vrouwen-en mannenbridge, waar vaak aan één of twee tafels wordt gespeeld. 

DNC Golf

Als lid van de Nederlandse Club leer je snel de schitterende en uitdagende banen in Zuid-Frankrijk kennen. Elke derde maandag van de maand wordt er onderleiding van Maria van Dooren en Connie Soetens, steeds op een andere baan een golfdag georganiseerd. Er wordt in de ochtenduren gespeeld, waarna de meeste spelers aanschuiven voor een eenvoudige en betaalbare lunch.  

DNC Rando

DNC heeft een randocommissie bestaande uit een viertal ervaren randonneurs onder leiding van Robert Keijzer, die op een deskundige en verantwoorde wijze rando’s organiseren en begeleiden. Het randoprogramma is altijd zeer afwisselend. 

DNC jeu de boules

Jeu de Boules in de Var & Alpes Maritimes

“Gij zult jeu de boules spelen,” schreven toenmalig organisatoren Arnold Renne en Leen van der Torre ooit in de DNC introductie-flyer voor nieuwe leden. De opvolgers van deze heren organiseren nog steeds op de eerste woensdag (9.45 uur) van de maand op de boule-baan aan de Avenue George Pompidou in Sainte-Maxime (Var) de happening waarbij oudere mannen met alpino-petten op met zware metalen ballen van wel vijf pond en meer gooien. Om zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje te komen liggen, waarbij het zelf is geoorloofd andere ballen weg te ketsen, ook als dat nog een fonkelnieuwe bal is. 

DNC Tennis

Genieten van het gezellige goede leven, maar spelenderwijs ook meteen even je conditie onderhouden? Dat kan! Door af en toe mee te doen met een van de tennisgroepen op het tennispark ‘TC Le Vignal’, gelegen middenin de open Provençaalse velden tussen Valbonne, Opio en Chateauneuf. Op Dinsdagmorgen voor de gewone spelers, en op Donderdagmorgen voor de betere spelers. Ook in de Var wordt er tennis georganiseerd.

DNC Business Network

logo dnc bn.fw 500x363Vanuit de werkende Nederlanders in Zuid-Frankrijk is er veel animo voor activiteiten gericht op hun interesses. DNC vindt het belangrijk om die werkende leden te blijven aanspreken via de nieuwe commissie DNC Business Network.