Rallye des Quatorze Cols


Rallye des Quatorze Cols

Jazeker! Ook in 2018 vindt er een tweedaagse autopuzzeltocht in DNC-verband plaats. Noteert u de data en schrijft u zich snel in: donderdag 24 en vrijdag 25 mei.

De opzet steunt op dezelfde drie pijlers als die van eerdere edities:

1. rijplezier: lekker toeren over onbekende slingerwegen door fascinerend mooie landschappen;
2. intellectuele inspanning: vind de juiste antwoorden op uiteenlopende en verrassende vragen;
3. gezelligheid: onderling sociaal contact tijdens lunch, aperitief, diner, en op de overnachtingslocatie.

Waar gaan we heen en wat gaan we doen?

Bij het slot van de rally van 2017 is aangekondigd dat in 2018 Italië de bestemming zou zijn. Die belofte blijft staan, maar wordt pas in 2019, het jaar waarin de DNC haar twaalfde lustrum viert, ingelost. In 2018 blijven we nog even binnen de Franse landsgrenzen, waar we de uitlopers van de Alpen gaan verkennen. We gaan niet echt het hooggebergte in - de sneeuwkettingen kunnen thuis blijven - maar ook in de regionen ver beneden de boomgrens zijn er tal van mooie cols te vinden, waar we u gedurende twee boeiende rallydagen overheen zullen leiden. Cols die in de meeste gevallen garant staan voor mooie uitzichten: over bossen, meren, rotsen, weiden, rivieren, dorpen, toppen en dalen. Naast het rijden en puzzelen is het gezelligheidsaspect natuurlijk van groot belang. Er zal daarom weer gezorgd worden voor leuke lunches, een verzorgd aperitief en diner, en een comfortabele hotelovernachting.

Bij het opstellen van de puzzelopdrachten zijn vragen waarop het antwoord simpelweg via google op te zoeken valt zorgvuldig vermeden; u zult op uw eigen inventiviteit een beroep moeten doen. Die denkkracht mag u evenwel reserveren voor de vragen zelf, en hebt u niet nodig voor het zoeken van de juiste weg . De route zelf wordt namelijk zeer duidelijk beschreven, zodat u niet verdwaalt en optimaal van de mooie ritten genieten kunt. En hebt u zich in voorgaande rally's vaak moeten afvragen of u de plek waar de eerstvolgende vraag betrekking op had al gepasseerd was, of nog niet? Daar gaan we wat aan doen. Als u iets concreter weet waar u zo ongeveer een vraag kunt verwachten voorkomt dat gevaarlijke plotselinge stop- en achteruitrij-situaties.

Wat krijgt u en wat kost het?

Het arrangement omvat een koffie-ontvangst op donderdag, een lunch op beide dagen, een aperitief op donderdagavond gevolgd door een uitstekend verzorgd diner, een overnachting in een sfeervol hotel (met zwembad en wellness-voorzieningen), een ontbijt op vrijdagmorgen, en een afscheidsaperitief bij de prijsuitreiking op de vrijdagnamiddag. Voor dit alles bent u de somma van 195€ per deelnemer verschuldigd, op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt 49,50€.

Meld u snel aan voor de Rallye des Quatorze Cols' (voordat het er meer worden.....)
Inschrijven is mogelijk totdat het maximum van 40 hotelkamers bereikt is. Wacht dus niet, en vul het aanmeldingsformulier op de DNC-site in! En let op: de inschrijvingstermijn eindigt op 1 maart 2018. Uw inschrijving is pas definitief bij ontvangst van het verschuldigde bedrag voor deelname.

Denkt u svp zelf aan een annuleringsrisicoverzekering! De DNC moet al in een vroeg stadium onherroepelijke verplichtingen aangaan en kan dus in geval van afzegging niet de voor kleine evenementen gebruikelijke soepele regels van teruggave van reeds betaalde gelden hanteren. Bij onverhoopte annulering nà de datum van 1 april 2018 kan geen aanspraak worden gemaakt op restitutie van de betaalde deelnamesom. Uiteraard kunt u zich dan nog wel door andere deelnemers laten vervangen.

Graag tot ziens bij de 'Rallye des Quatorze Cols'!

Met vriendelijke groet,

De organisatoren van de vijfde tweedaagse DNC-autorally