Rando Lac de l'Avellan in de Esterel


Lac dAvellan

 

18 januari 2018 

Na verzameld te hebben in "les Adrets de l'Esterel" - "adrets" betekent zonzijde van de berg, het tegenovergestelde is: "ubac" (schaduwzijde), vertrekken we covoiturerend naar Le Logis de Paris, alwaar we de "crazy horse" niet zullen zien, maar onze wandelschoenen aantrekken om op weg te gaan naar het in de Esterel gelegen Lac de l'Avellan.

De Esterel ontstaan bij de scheuring van de pangea 300 miljoen jaar geleden.
Het Lac en de Mont Vinaigre, die jullie op een afstand zullen zien liggen, zijn 145 miljoen jaar jong. Het Lac is basisch, de Mont Vinaigre stootte zure lava uit, vandaar de naam.

De Esterel met zijn typisch mediterrane begroeiing op rode bodem, is een waar oord voor ontspanning.

EEN UITERMATE GESCHIKTE WANDELING voor hen die kennis willen maken met rando.
Na afloop zullen wij, volgens Frans gebruik, 2018 inwijden met een Galette des Rois.

BELANGRIJK:

Geprofileerde wandelschoenen, genoeg drinkwater, pique nique. Stokken zijn verplicht!! Denk aan warme kleding! Voor alle zekerheid 2 vuilniszakken!! BEKIJK voor vertrek je MAIL i.v.m. het WEER.

KENMERKEN:

Denivelee: 350 m
Afstand : 12 Km
Looptijd: 3 H 30
Niveau: facile
Kaart: 3544 ET

VERZAMELEN

We verzamelen in Les Adrets de l'Esterel bij het restaurant "Le Relais des Adrets" gelegen in het centrum t.o. de mairie. Tijd: 9 uur 30 en vertrek 10.00 uur precies! Parkeren iets doorrijden links beneden.

ROUTE

Vanaf de A 8 afslag 39

CO-VOITURAGE

Wil je gebruikmaken van co-voiturage, mail dan naar randodnc@gmail.com. De kosten bedragen per auto 25 cent per kilometer plus tolkosten. Kilometrage volgens teller.
Menno's covoituragisten kunnen met hem contact opnemen.

AANMELDEN

Aan- en afmelden voor de wandeling kan tot woensdagavond, 17 januari 18.00 uur door hieronder te klikken of te bellen met 07 78 11 48 44. Op donderdag 18 januari: tel. Ruud Gokemeijer 0671309045

 

AGENDA:

15 feb. Mimosa 

Locatie kaart