Reis Madrid mei 2018


In mei 2018, en wel van maandag 14 tot en met zaterdag 19, zal er zoals al eerder is gebeurd, weer een buitenlandse reis worden georganiseerd. De bestemming is dit keer Madrid . Hoewel Madrid een landklimaat heeft, is het in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam.

Lopend door Madrid ervaar je direct het kosmopolitische karakter van de stad. Imposante gebouwen, brede avenida’s, veel groen en veel goed geklede mensen. Hoewel er reeds in de oudheid sprake was van bewoning van deze plek, is Madrid toch pas onder de ons Nederlanders zeer bekende koning Philips II, tot hoofdstad gemaakt van het het Spaanse wereldrijk. De “erfenis” van die opwindende geschiedenis treffen we dan ook ruimschoots aan in de vorm van cultureel en artistiek erfgoed. Ook plaatsen, niet ver buiten Madrid als het Escorial en Toledo, rekenen we daarbij.

Op deze reis krijgt u ruimschoots de gelegenheid om met al dat prachtigs kennis te maken ofwel een eerdere kennismaking te hernieuwen. In totaal besteden we vier dagen in Madrid, waarbij we in beginsel gedurende de ochtend gezamenlijk een stadswandeling maken of een museum bezoeken en de middagen vrij kunnen worden ingevuld met museumbezoek, shoppen of wat u maar leuk vindt om te doen.

We gaan vanuit Nice of Marseille per vliegtuig naar Madrid (maandag) en terug (zaterdag). Welk vliegveld het wordt hangt af van de beschikbaarheid en de kosten van de vlucht en uiteraard speelt het tijdstip van vliegen daarbij ook een rol.
We hebben een modern, 4 sterren hotel- nog op te geven- , inclusief ontbijt, op loopafstand van de beroemde Plaza Mayor in het centrum van de stad. U kunt de bijzonderheden en commentaren zonodig zelf opzoeken.

Het programma ziet er als volgt uit:

Maandag 14: heenvlucht naar Madrid, transfer naar hotel; ’s avonds een gezamenlijk diner
Dinsdag 15: ’s ochtends een stadswandeling met gids ; middag vrij
Woensdag 16: per bus naar Toledo; bezoek aan de kathedraal met gids
Donderdag 17: per bus naar het Escorial; na afloop terug naar Madrid
Vrijdag 18: ’s ochtends een bezoek aan het Prado; middag vrij; ’s avonds een gezamenlijk diner

De prijs voor deze reis bedraagt ongeveer: € 800.- p.p. op basis van twee personen per kamer.
Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag van € 150.-

Onder voorbehoud van tariefswijzigingen voor vlucht en hotel.

Inschrijving voor de reis:

Zowel omdat tijdig vliegtickets zullen moeten worden besteld om van goedkope tarieven te kunnen profiteren, als vanwege de verwachting dat het die week in Madrid druk zal zijn, is het zaak dat de inschrijving tijdig plaats vindt. Het tijdschema van inschrijving is als volgt geregeld:

1. Vanaf de bekendmaking van deze reis is inschrijving mogelijk op de bekende wijze via de website van de DNC. Ivm de te boeken vluchten is er een uitgebreid inschrijfformulier, dat zorgvuldig moet worden ingevuld. De inschrijving is dus ook per persoon.

2. De reis is vooralsnog gepland op basis van 40 deelnemers

3. Opgaven worden behandeld in volgorde van aanmelding; bij aanmelding dient tevens een aanbetaling van € 250 pp te worden gedaan. Na ontvangst van deze betaling ontvangt u de bevestiging van uw inschrijving.

4. De aanmeldtermijn sluit als het maximum aantal deelnemers is bereikt , maar uiterlijk op 1 december 2017.
latere aanmeldingen of wijzigingen kunnen tot extra kosten leiden.

5. Vanaf 1 december zult u middels nieuwsbrieven op de hoogte gehouden worden van relevante ontwikkelingen, waaronder ook het tijdstip voor het betalen van de tweede termijn.

Opmerkingen:

1. De vlucht en de prijs voor het hotel, zijn geschat op basis van de tarieven in 2017
indien de tarieven in 2018 afwijken, zal dat in de definitieve prijs alsnog moeten worden verrekend

2. Annulerings en reisverzekering zijn voor eigen rekening en verantwoording

3. Parkeren op de luchthaven van vertrek is niet inbegrepen

4. Indien er koffers in het ruim van het vliegtuig mee moeten dient dat tijdig te worden opgegeven;
de daarmee gemoeide kosten komen op de deelnameprijs voor betrokkenen.

5. Niet meevliegen naar Madrid is mogelijk ; nadat de kosten van de gemeenschappelijk vlucht bekend zijn, worden in dat geval deze kosten in mindering gebracht op de reissom. Het eventueel boeken van een alternatieve vlucht is in dat geval voor rekening en verantwoording van de betrokken deelnemer. De transfer naar het hotel zal in overleg met de reisleiding moeten worden geregeld.