fbpx

Hoe word ik randoneur?

Wandelen is voor iedereen gezellig en gezond, maar wandelen in onze streek, ook wel genoemd randonner, vraagt iets meer van de conditie.

Iedereen kan zich voor een eerste DNC rando/wandeling inschrijven en kijken of dit is wat hij/zij ervan verwacht had, echter daarna moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden.

• Een goed humeur en kunnen genieten van al het afwisselende natuurschoon
• Goed geprofileerde halfhoge wandelschoenen
• Uitschuifbare wandelstokken
• Een rugzak (zie Rando-uitrusting)

Wanneer je in Frankrijk in groepsverband wilt wandelen, zoals rando DNC, dien je lid te zijn van de FFR (Federation Francaise de la Randonnee). Hiervoor betalen we een lidmaatschap waardoor jezelf en de leider verzekerd zijn en waarvan een gedeelte door FFR gebruikt wordt voor het in stand houden van de wandelpaden, bewegwijzering en nieuwe rando’s etc. De eerste kennismakings rando valt onder de ‘gast’verzekering die DNC hiervoor bij FFR heeft afgesloten.

Wil je blijven deelnemen dan is een medische verklaring verplicht (zoals gebruikelijk bij de Franse sporten) die je kunt vragen aan je huisarts. Daarnaast moet het inschrijfformulier (verkrijgbaar bij Robert) voor de licentie ingevuld worden en het lidmaatschapsgeld voor de FFFR bij de penningmeester worden voldaan.

Het klinkt misschien ingewikkeld maar is in de praktijk erg eenvoudig en zo voldoen we aan de wetgeving van het land waar wij van mogen genieten en waar we immers te gast zijn.

Graag tot ziens op de volgende rando.

Voor alle informatie wend je tot randodnc@gmail.com

 

Licence